16 september 2018

Myrthe in Singraven

Op weg naar Singraven, langs de DInkel
Een mooie liedcyclus van Robert Schumann, Myrthen, uitgevoerd door Florieke Beelen en Hans Pieter Herman met Maurice Lammerts van Bueren aan de piano, in het huis Singraven, Denekamp, Twenthe was vandaag ons deel. Was gisteren al de presentatie van hun CD, daar was vandaag een uitvoering van Myrthen plus een aantal duetten in het kader van een concert van de Vrienden van het Lied.
De afdeling Twenthe van onze vereniging slaagt er vaak in om hun concerten op bijzondere plaatsen te doen plaatsvinden; dit is weer zo'n voorbeeld. Het weer deed ook zijn best; zon alom. We werden ontvangen met koffie of thee en daarna het concert. Ik was wel eens eerder op het landgoed Singraven geweest maar nog nooit in het gebouw. Of je zo de zeventiende-achttiende eeuw binnenloopt; heel harmonieus en daardoor bijzonder geschikt voor dit concert; paste zo mooi bij elkaar.
18e eeuws interieur van een zijkamer
Het concert was heerlijk om bij te wonen; hoogzwangere Florieke zong met haar mooie mezzo en fijne stembeheersing het eerste lied; Widmung; vind ik zo ontzettend mooi. Daarna zongen de zangers om en om, afgewisseld met duetten de bijna 30 liederen die geprogrammeerd waren. We genoten.
Een bijzonder programma boekje gaf mij de gelegenheid om op eenvoudige wijze ook de teksten te volgen; doe ik eigenlijk nooit, maar zo langzamerhand kom ik toch wel tot de ontdekking dat het begrijpen van de tekst een enorme verrijking betekent bij het genieten van deze muziek. Van een aantal woorden dat ik al sinds jaar en dag ook zelf zing, zoals "Wonne" en "Hauch" ken ik nu zelfs de betekenis (schreef hij met enige zelfspot).
Een duet
Tijdens de pauze ging het hele gezelschap naar buiten; een glaasje wijn verhoogde de feestvreugde. Daarna de tweede helft van het programma dat werd afgesloten met een toegift in de vorm van een vrolijk duet. Daarna naar buiten waar de drie uitvoerenden hun kersverse CD aanboden. Wij kregen een door alle drie getekend exemplaar omdat we gesponsord hadden; leuke geste.
Natuurlijk spraken we nog vrij uitgebreid met hen zowel buiten en toen de verkoopsessie was afgelopen ook nog even binnen onder het genot van een glaasje. Was fijn om nog even met hen na te praten.
Wij waren uit het "verre Bilthoven" gekomen; was vanmorgen een hele onderneming vanwege "geplande werkzaamheden tussen Overvecht en Bilthoven" waardoor we er 3.30 uur over deden om in Denekamp te komen. We hadden eerst ingecheckt bij het hotel. Na afloop gingen we terug naar het hotel en vrijwel direct aan tafel om lekker te eten. Sinds ik aan het afvallen ben eet ik een stuk minder; ook hier in het hotel; bevalt me goed.

Geen opmerkingen: