05 september 2018

Naar Loenen

Even ons enige waterflesje bijvullen
Ook het ontbijt in herberg de Gouden Leeuw lieten we ons smaken en daarna op weg naar Loenen. Het zou overigens Eerbeek worden, maar dat was niet ons plan. Eerst naar de juwelier met de prachtige natuurstenen sieraden. Ongelooflijk die pracht van natuurlijke stenen, halfedelstenen of gewoon mineralen; intrigeert mij als chemicus altijd zeer. Vooral die mooie blauwe lapis lazuli vind ik zo fascinerend; daar maakten de vroegere schilders hun diepblauwe pigmenten van. Ik gaf Roos een paar oorbelletjes met barnsteen voor haar verjaardag.
En dus weer laat verder over het Trekvogelpad. Eerst met de pont over naar Brummen, waar we opnieuw het pad kwijt raakten, maar gelukkig werden we geholpen door een vriendelijke dame die ons de weg wees. Leuk plaatsje trouwens Brummen; misschien iets om ooit neer te strijken; net zoiets als Twello; landelijk maar wel voorzien van een NS station. We zien wel.
Gezellig door het Gelderse landschap gesjokt; veel over fietspaden en andere verharde wegen, maar toch ook af en toe over graspaden en door het bos. Lekker geluncht op een bankje.
Onderweg bij een begraafplaats het waterflesje weer lekker bij kunnen vullen; was hard nodig want het was best warm weer.
Al snel zag ik dat we Loenen niet op tijd zouden halen; toen we in Eerbeek waren kwam er net een bus aanzetten waarvan de vriendelijke chauffeur ons de gelegenheid om inte stappen ook al stond hij niet op een halte. Op station Dieren zijn we overgestapt op de trein.
's-Avonds nog lekker gebridged; we moeten een beetje oefenen want we gaan binnenkort een week op bridgereis en dan moet het er toch weer een beetje in zitten.

Geen opmerkingen: