04 september 2018

Naar Bronkhorst

Het wandelmonument staat of beter gezegd,
ligt in Vorden en niet in Ruurlo
Nog maar net terug uit Luxemburg had Roos al direct een leuke verrassing: ze had een kamer gereserveerd in herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst, de plek die mij veertien dagen geleden al zo veelbelovend had geleken. Natuurlijk zouden we dat combineren met een wandeling. Het plan was Vorden-Bronkhorst-Loenen.
We hoefden natuurlijk niet vroeg weg want het maakte niet uit hoe laat we in Bronkhorst zouden zijn, als het maar op tijd was om lekker te gaan dineren. We vertrokken pas met de trein van half elf, voor ons doen echt heel laat. Roos was er kennelijk niet helemaal met haar gedachten bij geweest toen ze haar rugzakje inpakte want ze had geen lunch bij zich en zelfs een flesje water vergeten?! Niks voor haar. Bij aankomst in Vorden gingen we dan ook eerst maar eens lunchen bij een bijzonder genoeglijke gelegenheid die zichzelf presenteerde als het gezelligste hotel van de Achterhoek.
Uiteindelijk gingen we pas om half twee op stap, op weg naar de kleinste stad van ons land, Bronkhorst, inmiddels onderdeel van een veel grotere gemeente met de naam: Bronckhorst.
Onderweg een ijsje eten
Via het Trekvogelpad naar Wichmond; de gelegenheid D'n Olde Kriet (DOK voor intimi) hebben we maar overgeslagen; daar heb ik overigens een keer welzo lekker spare ribs gegeten! En toen door naar Bronkhorst. Niet te geloven maar op het laatste stuk liepen we verkeerd; maakte niet uit want uiteindelijk vonden we de weg naar Bronkhorst dankzij Google maps op de ielepiel van Roos.
Onderweg merkwaardig veel hop in bloei
De herberg was snel gevonden; lekker gedouchet en ons verkleed voor het diner. Het was weer een prachtige zomerdag geweest en ook een zwoele zomeravond; we hebben dan ook lekker buiten gegeten. We kozen het surprise menu; heeft altijd mijn voorkeur omdat je dan de keuze niet hoeft te maken. Het was van uitstekende kwaliteit;lekker wijntje erbij; een glas echte Achterhoekse wijn, smaakte uitstekend. Helaas geen foto van ons gezellig dinertje buiten. Wel heerlijk gegeten hoor!

Geen opmerkingen: