21 september 2018

De zomer is over

Deze gouden beker werd wel als het topstuk
van de expositie beschouwd.
Vanmorgen keken we naar buiten in een wat druilerig Drenthe; plasjes en regendruppels. Grappig want vandaag is de equinox en gaat de zomer over in de herfst; de natuur heeft zich dat kennelijk - tijdelijk? - gerealiseerd; tijdelijk misschien, want voor volgende week wordt weer mooi warm weer voorspeld. We gaan het zien. Het was maar goed dat we vandaag een museumbezoek hadden gepland. Het zou trouwens geweldig meevallen; na het ontbijt liepen we naar Ruinen; het regende helemaal niet meer en de plu's konden worden opgeborgen.
Ruinen is een soort Orvelte; prachtige huizen; straalt iets museaals uit. In het café waar we koffie gingen drinken spraken we een echtpaar dat hier regelmatig een week neerstrijkt vanwege de rust, de schoonheid en het wandelen. Hebben we gezellig mee zitten praten. Om 10.31 kwam de bus naar Hoogeveen en een uurtje later liepen we in het Drents museum in Assen. En die hadden het toch weer voor elkaar gekregen om een kwalitatief heel bijzondere expositie in huis te hebben gehaald. Onder de wat perifere musea is dit museum toch wel een ster waard.
Copie van een rotstafereel uitgehakt in de tijd van Darius.
Zo natuur echt; bijzonder indrukwekkend.
En niet alleen de Iran expositie maar ook de vaste expositie en een zaal over het fenomeen Vermaning en de al wat langer lopende expositie over de tachtigers; stimuleert mij om "de mei" van Gorter eens ter hand te nemen.

Geen opmerkingen: