Hotel Hoog Holten |
En zo liep ik door dit paradijs der smulpapen en kocht allerlei lekkers waaronder cantharellen, eendenborst gerookt op ouderwetse manier, foie gras, gesiers (ja ja Dick! komt goed) een fles St Emilion grand cru, een Corsicaans kaasje Brebis, en nog wat klein spul als nieuwe aardappelschilmesjes.
Thuis gekomen heb ik me direct op de eendenborst gestort; onbeschaafd lekker gewoon! Vervolgens van de cantharellen en de onderweg gekochte kakelverse boerenerf-eieren een heerlijke omelet gebakken en in doen treden. Straks nog een stuk brebis en een glas heerlijke wijn en dan heb ik opnieuw het sterrengevoel van gisteravond. Goed idee van Roos.
Nawoord. Naar aanleiding van deze blog - die aanvankelijk gewoon "naar de Hanos" was genoemd - schreef vriend Dick mij het volgende e-mailtje onder de aanhef: epikoureia
Ja, die garieken wisten het wel. Genieten van het leven.
Hanos moet dan ook wel een Griekse god zijn, iets van smulpaap of zo.
Je hebt weer flink uitgehaald daar tussen de schappen naar ik lees.
En je hebt helemaal gelijk hoor, geniet er maar van met je Rosasharn.
Je hebt niet voor niets je leven gerekt tot de oude dag om er nog wat van te genieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten