02 september 2018

De Bokkenman

Het huisje van de bokkenman
Inmiddels kom ik al zo lang in Kautenbach dat bepaalde bijzonderheden mij bekend zijn, bijvoorbeeld de bokkenman. Hij woonde buiten het dorp in een bijzonder eenvoudig huisje, een veredelde hut. Hij woonde niet helemaal alleen; hij was omringd met geiten en/of bokken. In het dorp werd hij "de bokkenman" genoemd. Af en toe kwam hij in het dorp zo vertelde Bianca, een van de vorige beheerders van hotel Huberty.
Aan de hekken rondom de heuvel waar hij domicilie hield waren grote papieren met omineuze teksten opgehangen. Hij berekende op basis van atoomnummers en Joost mag weten op wat voor andere gegevens het eind der tijden en de komst van 666, het duivelse beest. Helaas is hem dat slecht bekomen.
Ik vroeg de eerste dag van mijn huidige bezoek naar deze zonderling, de bokkenman: "die is vermoord enkele jaren geleden". Het huisje met daarin nog al z'n spullen zou er nog staan, aldus zeggen. Ik schrok er van; het zou om een nooit opgeloste roofmoord gaan. Zijn aangekondigde "beest" heeft hem kennelijk persoonlijk bezocht. Bah!
Zaterdag heb ik expres gezocht naar zijn plek; de papieren met de teksten waren er niet meer evenmin als de geiten en bokken. Een trieste plek nu met dat huisje in verval en de tragische gebeurtenis; had hem niet mogen overkomen.

Geen opmerkingen: