06 augustus 2017

Opheffingsuitverkoop bij Sir John


Opheffingsuitverkoop bij herenmodezaak "Sir John"
Vanmorgen vroeg al scheen het zonnetje volop; ik chatte met Roos of ze al wakker was en zo tegen negen uur bleek dat daadwerkelijk het geval; ze had zelfs al de was gedraaid! Op haar voorstel zouden we vandaag gaan wandelen van station Soest-Zuid naar Bilthoven.
Met de trein van kwart over elf op naar Soest-Zuid; het zou de zelfde wandeling worden als die ik vorige week met Jan Fransen had gelopen; bij die gelegenheid was ik tot twee keer toe het spoor bijster geraakt dus vandaag maar eens dubbel goed opletten.
Over de zandvlakte van de Soester duinen en dan verder het Marskramerpad richting Hollandsche Radingh. Tot de picknick tafel waar ik de vorige keer met Jan had gegeten en nu met Roos opnieuw, ging het goed. Maar daar werd het even lastig om het volgende teken te vinden; daar ben ik met Jan ook verkeerd gegaan. Nu gingen we grondig op zoek naar het volgende teken en we moesten hier inderdaad rechts afslaan. Daar kwam het ons ook weer bekend voor; het is de etappe die we vaak hebben gelopen vanuit Amersfoort; ook alweer lang geleden.
Bij het heidemeertje in Bilthoven
Ook in de Ridderoordsche bossen raakte ik op de zelfde plek als met Jan de route kwijt, maar Roos vond nu de juiste weg verder. En zo kwamen we uiteindelijk keurig bij Gaudeamus weer terug in ons dorp Bilthoven.
We liepen langs het heidemeertje; waren we allebei in geen jaren geweest; ligt daar mooi in het heidepark. De nieuwe wijk op de plek van het oude Heidepark hotel bewonderd; ziet er prachtig uit.
Ik had trek in een kroket met frites; eet ik vrijwel nooit, maar ik had er nu zo'n trek in en ach, dan is Roos niet de beroerdste en prikt een vorkje mee. We liepen de Julianalaan af en daar zag ik tot mijn lichte verbazing dat mijn vroeger zo favoriete herenkledingzaak "Sir John" opheffingsuitverkoop hield; zat er wel in; in ons dorp zijn veel te veel kledingwinkels en er wordt steeds meer per internet gekocht; winkelcentrum "de Kwinkelier" lijkt wel een sterfhuis; er staat zo veel winkelruimte leeg.
Zo, dat heeft gesmaakt!
Ik heb vooral bij Jan, de vader van de huidige eigenaar, gekocht; dat was in de tijd dat ik nog werkte en keurig gekleed wilde gaan. En nog steeds draag ik spullen uit die tijd; ik heb zelfs nog twee Lodenfrei winterjassen uit die tijd, maar ook nog een jack en nette broeken (draag ik heel weinig; ik draag meestal kleding uit de sportwinkel). Ook mijn driedelig pak voor opera en begrafenissen is nog uit die tijd.
De snackbar was helaas wegens vakantie gesloten en teleurgesteld liepen we naar de fietsen. Maar toen bedacht ik mij dat we bij "Bubbles en Blessings" ook vast wel een kroketje met frites konden scoren en dat was gelukkig het geval. Daar sloten we een bijzonder gezellige wandeldag mee af.

Geen opmerkingen: