25 augustus 2017

Op bezoek bij Joke en Bram

Stukje brood voor meneer
Via Whatsapp had ik Joke gevraagd om wat foto's en videootjes van de kleine Bram te sturen; vind ik zo leuk. "Je kunt ook even langs komen", suggereerde ze. Eigenlijk heb ik altijd het gevoel dat je die jonge mensen stoort wanneer je van hun beperkte vrije tijd consumeert door hen lastig te vallen. Pieter en Joke maken allebei lange dagen en zien elkaar maar weinig; en op die pappa-, c.q. mammadag wil je eigenlijk ook niet storen. Dus was deze indirecte uitnodiging niet aan dovemansoren gericht.
Vanmorgen tegen tienen werd ik opgewacht door moeder en zoon voor de deur van het nieuwe huis in Gouda.
Joke stelde voor om een wandelingetje te maken en daar gingen we al snel met de kinderwagen op naar Haastrecht; was niet zo heel verweg maar met een kinderwagen en over redelijk druk bereden fietspaden toch een hele klus. We bereikten de eerste huizen van Haastrecht en besloten toen te keren. Onderweg nog even boodschappen gedaan bij de Jumbo en toen weer naar huis. Bram had lekker geslapen en moest na z'n slapie even plassen. Ik stond ervan te kijken maar de zindelijkheidstraining van Joke en Pieter werkt echt; zijn luier was nog droog en als op commando pieste hij in het gras; luier weer aan en we gingen verder. Thuis aangekomen had meneer wel trek; boterhammetje in de tuin gegeten met een lekker kopje thee voor opa.
Daarna een teiltje water met daarin een bekertje, een afwasborstel en wat legostenen en Bram vermaakte zich kostelijk in z'n blootje; lief gezicht zo'n lekker bezig baasje.

Geen opmerkingen: