07 augustus 2017

Naar de camping in St Hubert

Met kleine Guusje op schoot
We hadden met Mariska afgesproken dat we vandaag bij haar op de camping zouden komen en dat we de fagot meteen mee zouden nemen. Een hele onderneming om daar te komen; eerst naar Nijmegen en door naar Cuyck. Lekker in het zonnetje op de bus gewacht en door naar St Hubert. Nog een kwartiertje lopen met die zware koffer wisselend van links naar rechts maar daar waren we. Mariska had gezegd dat ze zo rond elf uur in de kantine zou zijn om met de kinderen lampionnen te kleuren. Bij binnenkomst vroeg ik daarnaar en we werden direct naar de plek verwezen waar kinderen, moeders en begeleiders bezig waren met stiften en papier. Ook driejarige Lieva was ijverig aan het kleuren en moest haar werkjes direct aan "opa" laten zien; hartverwarmend zo snel als ze zich aan mij heeft gewend. Maar ook Roos was direct "oma" voor haar. Wij gingen nog even buiten aan de koffie totdat de lampionnen klaar waren. Een stel pubers lag zich op een enorm speelkussen stierlijk te vervelen met hun "smartphones" in de hand. Het valt ook niet meer om 13-14 jaar te zijn.
Lieva bij oma op schoot
Naar de caravan en lekker buiten gezeten; opnieuw koffie en gezellig met Mariska en de kinderen. We hebben elkaar nog maar zo weinig gezien en gesproken en nu al zo vertrouwd. De kleine Guusje wilde maar niet gaan slapen terwijl ze er echt aan toe was. Ze bleef maar brullen en telkens haalde Mariska haar er dan maar weer uit. Ik heb dat ook een keer gedaan; ik kreeg zo'n medelijden met dat kleine wurm; ze stond met een snotterig neusje in haar bedje en nog nasnikkend lag ze in m'n armen. Ik ben rustig in de caravan gaan zitten en heb haar zachtjes toegesproken en zachtjes wat geklopt tot ze op op m'n arm in slaap viel. Mariska was er helemaal geroerd van toen ze dat tafereeltje zag. Lieve foto gemaakt door Roos.
Heerlijk geluncht en over van alles bijgepraat; we moeten ook zoveel jaren bijpraten maar dat gaat voortreffelijk.
Foto zegt genoeg
Eind van de middag hebben we de bus naar Cuyck genomen en hebben we in Cuyck nog een "Chinees gepikt", oftewel bij een Chinees restaurant gegeten. Daarna door naar Roermond met de stoptrein; leuke rit.

Geen opmerkingen: