10 augustus 2017

Naar de Hanos

Vandaag inkopen gedaan bij de Hanos; paling, gerookte zalm, en natuurlijk foie gras d'oie, mijn grote favoriet. Nog wat verschillende kazen en ander lekkers. Als ik daar door dat culinaire paradijs scharrel neem ik mij altijd voor om vaker te komen; wat een keuze en er kan maar zo weinig in de rugzak en thuis in de vriezers. "In der Beschränkung erkannt man der Meister", is het gezegde en daar probeer ik me dan ook aan te houden.
De ganzenlever heb ik direct geportioneerd en ingevroren en natuurlijk stevig van gesnoept; lekker met zout bestrooid gewoon rauw eten! Roos kwam vanmiddag om me bij te staan met het opruimen van de flat vanwege het bezoek aanstaande zondag. Ik heb haar natuurlijk "beloond" door de zalm aan te snijden en zelf ook bescheiden meegesnoept; wat een kwaliteit!
En 'savonds hebben we een glaasje heerlijke Chileense Chardonnay gedronken met wat van die zalige gerookte zalm en stukjes kaas van "John", onze lokale kaaswinkel. Mijn Windows-PC stond bij Roos; ik had vanmiddag tevergeefs op m'n groompie gezocht naar het interview dat ik in 2014 door neef Paul had laten registreren; dat wil ik copiëren op USB-sticks om zondag aan de dames mee te geven; het moest wel op de Windows-PC staan dacht ik. Ik hoefde niet lang te zoeken en daar vond ik het; even kijken; had het interview ook in geen jaren meer bekeken c.q. beluisterd. Met z'n tweetjes hebben we in volle concentratie zitten luisteren en naar mijn "talking head" zitten kijken. Raar om over jezelf te zeggen, maar ik was behoorlijk onder de indruk; het is een imposant document geworden. Ik zou het iedere oudere willen adviseren om een dergelijk document voor zijn/haar nageslacht achter te laten.

Geen opmerkingen: