08 april 2023

Virtueel in Londen

 

St Paul's Cathedral

Een paar dagen geleden had Asbjörn mij gevraagd of het dit weekend zou schikken om een videochat te houden en dat werd vandaag vanaf 12.00 uur, Engelse tijd wel te verstaan, want om 12.00 uur NLse tijd zat ik klaar en een kwartiertje later appte ik maar dat ik klaar zat. Ik vermoedde al dat we geen rekening hadden gehouden met een wellicht nog steeds bestaand tijdsverschil tussen Engeland en "the continent". Dat was inderdaad het geval want even later meldde hij zich. Met de uiterst praktische communicatie middelen van deze tijd wandelde hij door de verschillende parken van Londen en al pratende over diverse onderwerpen toonde hij mij een aantal fraaie gebouwen van Londen zoals het koninklijk paleis. 
Ik vond het uiterst boeiend om over de niet geringe onderwerpen als de dreiging van een klimaatramp, het uitwonen van onze planeet, de merkbaar sterk afnemende biodiversiteit maar vooral ook onze nog steeds toenemende honger naar energie uitvoerig van gedachten te wisselen. Naar mijn mening zal de mensheid haar perverse zucht naar materialisme in moeten tomen hetgeen natuurlijk betekent dat de economie een ferme tand lager zal moeten terwijl Asbjörn daar toch fundamenteel anders tegenaan kijkt en veel verwacht van atoomenergie en voortschrijdende techniek. Ik genoot ontzettend van het gesprek terwijl ik ondertussen e.e.a. van Londen te zien kreeg in een helder zonnetje. Ik zat nog steeds bij te komen van een forse verkoudheid die zich de nacht tevoren sterk had gemanifesteerd en waarbij het hoesten slechts enigszins beperkt kon worden met hulp van dropjes.
We hebben ruim twee uur met elkaar gechat en het leek wel op samen al discussiërend door Londen wandelen. Uiteindelijk draaiden we er maar een end aan. Ik moest nog voor 4 uur bij boer Dirk zijn om melk en yoghurt in te slaan en om toch nog even buiten te komen. Ik kreeg m'n benen nauwelijks rond met fietsen. Tis maar slecht gedaan met m'n conditie.

Geen opmerkingen: