17 april 2023

Finse vissoep

 Recept geleverd door Hugo

Ingrediënten:

2 Prei

1 grote winterpeen

6 middelgrote half-kruimige aardappels

1,25 l vis bouillon

200 ml Créme Fraiche

30-40 gram boter

450-500 gram zalmfilet

15 gram verse Dille


Snijd de prei smalle plakjes en bak deze zachtjes voor ca. 7-8 minuten in een diepe pan. 

Snijd de wortel in blokjes.

Snijd de aardappels in blokjes van ca. 1cm.

Maak de visbouillon klaar.

Wanneer de prei zachtjes is voeg je de aardappelblokjes, wortel en bouillon toe aan de pan en laat je deze ca. 10 minuten zachtjes koken totdat de aardappels vork-gaar zijn.

Snijd de zalm in blokjes van ca. 2 cm

Voeg de Zalmblokjes en de Créme Fraiche toe en kook deze zachtjes mee voor ca. 3-4 minuten.

Snijd de Dille fijn en voeg deze toe. Kook nog 1 minuutje.

Voeg zout en peper toe naar smaak.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: