13 april 2023

Naar het Sallands dameskoor

 

Wegwerkzaamheden in Bilthoven

Roos had mij afgelopen week voorzichtig verteld dat er voor de uitvoering van haar koor aanstaande zaterdag nog behoefte was aan iemand die de verbindende teksten kon en wilde concipiëren en uitspreken. Binnen de omgeving van het koor waren wat mensen gepolst en geen van hen kon of wilde hieraan gehoor geven. Roos had aangeboden om mij te vragen en ik hoefde er niet lang over na te denken, ik vind zoiets gewoon leuk en laten we eerlijk zijn, zoiets overkomt je toch verdraaid weinig na het werkend bestaan en zeker op bijna 75-jarige leeftijd. Ik voelde me vereerd en wilde daar best gehoor aan geven. Roos had uiteraard het programma dat zou worden uitgevoerd en ik was direct begonnen met me in te werken en de verschillende musicals en films waaruit liederen waren gekozen. De verbindende teksten ontsproten eigenlijk best snel in mijn gedachten. Voorwaarde was nog wel dat ik de repetitie van deze avond, 13 april dus bij zou wonen opdat ik kon afstemmen met de dirigente. Natuurlijk wilde ik dat al was het maar om een indruk te krijgen van de liederen en van de mensen van het koor. Roos vertelt vaak over de genoeglijke sfeer aldaar.
Maar eerst vanmorgen kwam Anna lekker koffie bij me drinken. Ik had expres gisteravond een spektaartje gebakken en daar al lekker wat van gegeten en een stukje aan de buurvrouw gepresenteerd, die vindt spektaart ook zo lekker. Als afgesproken kwam Anna om 12 uur en we babbelden als vanouds. Toen ze vertrok ging ik zo langzamerhand aanstalten maken om te vertrekken, ik zou bij Roos gaan eten en dan samen naar de repetitie. 
Dit kerkbord hangt in de
kerk van Wijhe.

Het is momenteel een chaos op de doorgaande weg van Bilthoven waardoor de bussen met de grootste moeite de bus tijden kunnen handhaven. Ik stond dermate lang te wachten dat ik uiteindelijk toch maar de fiets heb genomen waardoor ik pas om half vijf bij Roos was. Lekker gegeten en toen naar het koor. Al bij de kerk waar de repetitie plaats zou vinden werden we vriendelijk begroet en toonde men blijdschap dat ik het sprekerschap wilde invullen, ik voelde me warm welkom geheten. 
Voorafgaande aan de repetitie heb ik met de voorzitter van het koor en met de dirigente afgestemd. Ik kreeg behoorlijke ruimte zowel vrijheid van wat ik over de muziek wilde zeggen en rond de drie minuten per blokje tekst. Dat was helemaal in orde. De dames zochten hun plaatsen en het koor begon aan de repetitie. Gezellig om te horen. Na afloop gingen Roos en ik naar huis. Vervelend genoeg hadden we beiden last van ons keel net nu het erom spande. Nou ja, het is pas donderdag en het concert is zondagmiddag.

Geen opmerkingen: