05 april 2023

En dan uiteindelijk naar Pieterburen

 

Prachtig houtsnijwerk

Vanmorgen was ik zo vroeg op dat ik eerst maar eens in de keuken aan het koken ben gegaan, een lekkere bonenschotel met gehakt en spinazie gemaakt voor de komende dagen. Voor vandaag had ik met Roos afgesproken om de eerste etappe van het Pieterpad in Groningen te gaan lopen, te beginnen in Pieterburen.  We spraken af om elkaar in Zwolle te ontmoeten en dan de Intercity naar Groningen en door naar Pieterburen, een hele onderneming. Ik geloof dat we pas om 12.00 uur in Pieterburen aankwamen en eerst het prachtige kerkje en "domies tuin", een heemtuin waar de echtgenoot van Nathalie, Kees W. als vrijwilliger onderhoudswerkzaamheden verricht. Nu nog in voorjaarsaanloop belooft deze tuin een fraai aanzicht in voorjaar en zomer. Het kerkje was wonderschoon met prachtig houtsnijwerk aan de preekstoel. En vervolgens aan de wandel naar Eenrum waar we ontzettend leuk aan de praat kwamen met twee dames die vol trots over hun woonomgeving spraken. Ik heb een zwak voor Eenrum dat pareltje in dit vlakke land met haar mooie toren en schitterend arboretum. We liepen verder en besloten naar Baflo te gaan in plaats van Winsum. Een vriendelijke meneer aldaar adviseerde ons om in Winsum te gaan eten vanwege de leuke tentjes aldaar en dat deden we dan ook. We namen het treintje naar Winsum en liepen het dorpje in, onderweg een viertal gedroogde worsten gescoord bij de slager en neergestreken in een bruin eetcafé en daar eenvoudig doch voedzaam gegeten.

Voor het eerst mannenliefde
geprobeerd
Roos had een biertje met de bijzondere naam "mannenliefde" maar vond dat niet zo lekker en offreerde het mij, maakte daar een foto van en stuurde die naar het WhatsApp forum van alle kinderen met een keur van hilarische reacties natuurlijk. Is zo leuk dat contact van al die kinderen onder elkaar sinds de algemene ontmoeting op 19 maart j.l.

Daarna de forse reis terug waarna we beiden uitgevloerd in Wijhe aankwamen, ik geloof dat we misschien nog een kopje thee hebben gedronken maar misschien ook niet in ieder geval zo vroeg mogelijk gingen we slapen, ik was opnieuw uitgevloerd, maar heb zeer verkwikkend geslapen. Morgen een kleintje naar Velp, de benen vinden het wel genoeg zo langzamerhand en het weer gaat betrekken begreep ik.

Geen opmerkingen: