04 april 2023

Het werd Den Haag

 

Een lachende Sam, lekker joch


Door het mooie weer van deze dagen had ik mijn ouwe energie weer terug, ik was dan ook vast van plan om vandaag naar Groningen te gaan en voor de zoveelste (hoeveelste?) keer het Pieterpad te beginnen, toch wel 's-lands bekendste lange afstand wandelpad in NL. Maar het zou anders lopen, Arja appte of ik vandaag gelegenheid had om bij haar koffie te komen drinken en zo zou geschieden. Ik moest vooral ook niet vergeten om de koffiebekers die zij voor de grote bijeenkomst van 19 maart met alle kinderen had meegenomen op mijn verzoek. 
Om koffietijd stond ik bij haar voor de deur en werd begroet door Sam, de jongste van Arja's vijftal en niet erg bekend met die opa die maar af en toe eens langs komst. Maar geen bezwaar want al snel waren we lekker aan het babbelen en stoeien met elkaar. Hij wist niet van ophouden met: "opa, kijk eens", terwijl hij mij al zijn halsbrekende kunstjes liet zien, heerlijk energie joch, dat zich heeft ontwikkeld uit dat engeltje van jaren geleden.
Arja had verder nog een heel stel kleintjes in het kader van haar werk als gastouder, die noemden mij zonder uitzondering ook "opa" dus inderdaad, ik kan me niet meer opa voelen dan bij dochter Arja. Die kinderen speelden in de tuin, vooral in de trampoline konden ze hun energie kwijt, heerlijk om te zien. Intussen dronk ik koffie en vond Arja ook tijd om af en toe met haar ouwe vader te praten, reuze gezellig.
Nassi kuning in Breukelen

Gezien het mooie weer wilde ik deze dag ook gebruiken om lekker aan de wandel te gaan en zo besloot ik om naar Breukelen te gaan en daar de wandeling te beginnen naar Hollandsche Rading. Maar eerst de toko aldaar proberen. De nassi kuning, gele rijst met allerlei lekkers smaakte bijzonder, daar ga ik binnenkort ook met Roos een keer eten. En daarna aan de wandel, viel niet mee met een volle maag en met de behoorlijk zware tocht van gisteren in Limburg nog in de benen. Uiteindelijk was ik pas om  21.00 uur weer op de flat en zo moe dat ik om 21.30 uur al lag te slapen. Het resultaat was wel dat ik weer erg vroeg wakker werd de volgende dag.

Geen opmerkingen: