22 april 2023

Op de bossefooi

 

Een sleutelbloem


Mijn moeder had een kennis die graag vertelde dat ze ergens "op de bossefooi", oftewel op de bonnefooi ergens naar toe was geweest. Dat heb ik altijd zo'n grappige uitdrukking gevonden dat ik hem ook bij voorkeur hanteer indien ik het aan het toeval overlaat om ergens iets te beginnen zoals vandaag de wandeling. Ik stelde voor om het toeval, in dit geval de eerste trein die zou vertrekken en een eventuele aansluiting van een bus te laten bepalen waar we zouden beginnen. Het doel was wel het zuiden van Zuid Limburg en bij voorkeur het Savelsbos. Het moest ook niet zo'n hele lange wandeling worden want Roos was nog enigszins herstellende van haar keelontsteking die haar vorige week had weerhouden om te zingen bij de uitvoering van haar zangkoor. De eerste trein bleek naar Maastricht te gaan en helaas was daar geen aansluiting op bus 57 maar natuurlijk wel op 350 want die gaat vier keer per uur, ook in het weekend. Waar ik had gedacht aan beginnen bij de halte Vendelstraat in Cadier daar besliste Roos dat het halte Limburgerstraat zou worden en natuurlijk had zij vanaf die halte snel een fraaie wandeling uitgezet in Komoot en die zouden wij lopen waarbij uiteindelijk de bestemming Maastricht Randwijck zou worden. Roos krijgt het altijd weer voor elkaar om fraaie track te construeren en ook vandaag weer. Op zeker moment liepen we door een dal dat me onbekend voorkwam, een vochtig bloemenrijk dal met veel dood hout en grote diversiteit. Tot mijn grote vreugde zag ik voor het eerst sinds jaren weer een sleutelbloem. DIe moest ik absoluut fotograferen voor de Blog.
 Eenmaal in Randwijck waren we ook weer snel in Valkenburg en natuurlijk weer zo'n heerlijke verrassing bij de ijsboer. Deze keer heb ik er zelf ook eens eentje weg gelikt, was best lekker!
En 's-avonds weer gezellig gebridged, het is een kleine maar vooral gezellige groep deelnemers en ondanks dat we opnieuw in de staart eindigden hadden we een fijne avond gehad.  

Geen opmerkingen: