15 april 2023

Naar de markt in Zwolle

 Toen we wakker werden bleek duidelijk dat Roos niet bij stem was, ze kon slechts fluisteren en dat vermoeide haar al geweldig. Dus dat wordt morgen niet mee zingen in het koor. Mijn stem was niet als gewoonlijk, maar kon er mee door en morgen zal het wel beter gaan dacht ik en achteraf terecht. 
Ik wilde graag naar de markt in Zwolle al was het maar om kruiden te kopen en om er even uit te zijn. Eigenlijk kom ik al best lang in Zwolle, maar ik ken er de weg helemaal niet. Ik liep vanuit het station niet met de stroom mee maar week af en kwam wel bij de grote Sassenpoort de stad binnen. De markt had ik  gevonden en een stukje gebakken vis had ik snel gescoord. Rustig en al smullend liep ik de kramen van deze lang gestrekte markt voorbij en daar zag ik de kruidenman. Een paar zakjes met specerijen had ik snel ingeslagen en toen weer verder over de markt, een paar appels voor de paardensalade, een spitskooltje voor Roos en toen op zoek naar "Jager en Boer", een slagerij waar je wild kunt kopen. De tweede persoon die ik vroeg wist me te vertellen hoe ik naar de Fundatie moest lopen, die ligt vlakbij genoemde slager. Even voorbij het Zwolse stadhuis zag ik een grappig snoepwinkeltje en ik kon het niet laten om daar even binnen te gaan en ook wat suikergoed te kopen met onder andere een zakje Zwolse balletjes voor Roos. Was ook vlakbij de slager en die had zelfs Cerdo Iberico, dat heerlijke Spaanse varkensvlees. Natuurlijk kocht ik zowel voor Roos als voor mezelf een flink stuk wild zwijn en een volgende keer ga ik voor het spaanse varken. Heerlijk hoor al die verschillende adresjes voor goed, natuurlijk vlees, niks supermarktvlees.
Roos had inmiddels lekker doorgewerkt aan een compositie en zat in het zonnetje in de tuin, maar erg veel stem had ze niet. Dat wordt helemaal niks morgen voor haar met zingen.

Geen opmerkingen: