09 april 2023

Naar Meeteren

 

Het pontje over de Linge

Sinds enige tijd woont Tycho met z'n partner Gonnie in Meeteren, een plaatsje bij Geldermalsen. Roos had met hen afgesproken dat we daar vandaag, eerste Paasdag zouden komen eten en het huis bewonderen, althans ik want Roos was er al eerder. Zoals gebruikelijk had Roos een wandeling bedacht om daar heen te lopen vanaf station Geldermalsen. Tycho had aangeboden om ons met de auto van het station te halen, maar we hadden voorgesteld om ons maar liever na het bezoek terug te brengen. Dat was maar goed ook, want ondanks de toch vrij korte wandeling die Roos had uitgezet was het voor mij gewoon te veel. Op de een of andere manier heb ik conditioneel gesproken deze week een behoorlijke jas uitgedaan. Ik zal echt rekening moeten houden met het verdelen van m'n kracht over de dagen en niet te veel doen op één dag en geen dagen achter elkaar.
Maar het was best een leuke wandeling ondanks ook hier weer de krankzinnige aantallen auto's zelfs op de smalle rustige landwegen daar. Maar hier en daar was er best sprake van pure wandelpaden en genoten we volop van stilte en mooie omgeving. De paden langs de Linge zijn mooi met leuke dorpjes en mooie oude panden hier en daar. We gingen deze voormalige rivier zelfs met een pontje oversteken en kwamen aan de andere kant op een pad dat mij bekend voorkwam van vorig jaar of 2 jaar geleden bij het wandelen van de bloesemtocht langs de Linge. Uiteindelijk kwamen we - ik behoorlijk uitgevloerd -  bij Tycho en Gonnie in hun prachtige, gloednieuwe huis. We werden hartelijk ontvangen en al snel zaten we op hun even nieuwe meubilair aan een kopje thee. Lekker bijgepraat en daarna aan een oer-hollandse maaltijd met suddervlees waarvan Roos echt van Gonnie wilde weten hoe ze die grote hoeveelheid heerlijke jus had weten te produceren. Het vlees was afkomstig van de boerderij van Gonnie's vader en was van sublieme kwaliteit met een lekker randje vet. Heerlijk gegeten.
Tycho bracht ons op tijd naar het station waarbij Roos vastbesloten de trein naar Zwolle nam om direct naar Wijhe te gaan. Ze miste de aansluiting precies zodat ze nog een hele reistijd voor de boeg had. Ik was snel met de bus weer thuis en ging direct slapen. De hoest lijkt wel minder te worden gelukkig.

Geen opmerkingen: