03 april 2023

Een onverwachte kennismaking bij Epen

 

Aan de koffie met Martin


Dick en ik hadden voor vandaag een wandelafspraak, we zouden aanvankelijk van Epen naar Vaals wandelen maar hebben uiteindelijk besloten om juist omgekeerd van Vaals naar Epen gedaan. Dus eerst naar Vaals, helaas reed bus 350 net voor m'n neus weg toen ik uit de Intercity stapte. Even een frisse neus en wat rondstappen deed me overigens goed, nog een dik half uur naar Dick, was ik lang niet geweest. Gezellig om weer op z'n flat te zijn en koffie te drinken. Ik had een koek meegenomen die we onlangs op de boerenmarkt van Vilsteren hadden gekocht, smaakte best goed. En toen op weg, natuurlijk zonder "Truus" want Dick kent de paadjes hier op z'n duimpje. We gingen door het Landahlpark en door een stuk dat ik niet kende, best leuk dus.
Die zwei Wanderburschen

Hier en daar was het een ongehoorde drekzooi zodat onze schoenen af en toe echt even in bad moesten. We liepen richting Epen en kwamen bij een ons bekend terrasje waar we ons lieten verwennen met koffie en gebak. Op zeker moment sprong Dick opgewonden "Martin roepend" op, hij zag een bekende van hem, Martin, ook een wandelaar die gezellig bij ons aansloot. Leuke kerel waar ik het goed mee kon vinden. Na de koffie liepen we met z'n drieën verder richting Epen naar "de Smidse", een kennelijk bekende gelegenheid met terras. Daarover vertelde Martin een ontzettend leuke anekdote over hoe hij daar zijn huidige partner heeft leren kennen. Hij streek daar nu dan ook neer, deze plek kent hij al vele jaren. Dick en ik liepen door en uiteindelijk naar Heijenraath waar we op de bus stapten. Was een heerlijke dag geweest.

1 opmerking:

Richard Moretsoo zei

Ja, dat was een mooie wandeldag! En meteen prachtig zonnig terrassenweer na een week met niks dan regen. Vandaar ook de vele modder in het bos.
Martin (een duitser uit Aken) ken ik al lang, hij was voor de coronatijd lid van mijn duitse wandelgroep. Het is altijd opvallend hoeveel de duitse wandelaars van het Heuvelland houden, dus daar kom ik hem dan ook vaak tegen.
De wandeldag was weer perfekt, graag tot een volgende keer!