13 november 2020

Een vol programma vandaag

 

Keurig gekleed om thuis
uit te gaan naar het concert

Er moest vandaag brood gebakken worden, marktbezoek afgelegd, andijvie geoogst en verwerkt en gewandeld! Een heel programma dat ik wilde afsluiten in Wijhe. Gelukkig begint mijn dag altijd vroeg; tegen een uur of zes wordt ik meestal wakker vanwege een sanitaire stop en zo ook vanmorgen. Direct meel afgewogen, melk opgewarmd en de voorrijs van het brood op gang gebracht in de voorverwarmde oven. Wekker op een half uur gezet en weer even liggen dommelen. Toen de eerste kneding enzovoorts. Om een uurtje of negen kon het brood worden afgebakken en ging ik snel naar de markt. Hoefde slechts aardappelen, uien en knoflook te hebben van John van der Kroon; een likkie zuurkool kreeg ik als vanouds voor niks van hem mee. Snel door naar de moestuin van Theo; hij zat nog aan het ontbijt met zijn vrouw. Ik gebaarde dat ik wat ging oogsten en ging er met een paar kroppen andijvie en een reuzekrop groenlof, gewassen in de regenton weer van tussen. Het brood was nog niet eens klaar. Even later kon het uit de oven en afkoelen.
Ik ging douchen en de andijvie snijden en wassen. Een deel kookte ik alvast voor de lunch; lekker met een stukje reerug en een aardappeltje en jus. De rest van de gekookte andijvie ging in de vriezer. Voor Roos nam ik de rest van de nog niet gekookte andijvie mee alsmede een gewassen en gesneden krop groenlof; vindt ze zo lekker. De helft van het kakelverse brood nam ik ook voor haar mee; was prachtig gelukt, zag ik.
Toen snel de rugzak ingepakt; was al met al behoorlijk zwaar geworden. Half en half met Roos afgestemd of ze mee ging wandelen; daarvoor zouden we elkaar ontmoeten in Zwolle. Aangekomen in Zwolle ontmoetten we elkaar inderdaad maar Roos gaf aan dat ze niet mee ging wandelen; ze nam echter wel mijn overtollige bagage over en ging met de trein naar Wijhe. Ik ging naar Heino en wandelde naar Wijhe. Het was droog en mooi wandelweer. Ik moet gewoon iedere dag een stuk lopen en dit leek mij een goede combinatie. Het wordt alleen wel erg vroeg donker in deze tijd van het jaar. Al wandelend bedacht ik mij dat Roos het altijd zo leuk vindt om samen uit te gaan en dat dat er helemaal niet meer van komt in deze Coronatijd. "We kunnen natuurlijk virtueel uit gaan", dacht ik bij mezelf. Leuke uitgaanskleren aantrekken en samen naar een virtueel concert gaan luisteren oftewel op Youtube, samen op de bank kijken en luisteren. Het vioolconcert van Schoenberg, gespeeld door Hillary Hahn speelde door mijn hoofd.
Bij in het donker kwam ik aan bij Roos en stelde haar ons virtueel uitgaansavondje voor. Zij vond het een leuk idee en zou haar mooie groene jagersrok metbijpassend jasje en laarsjes aantrekken; ik had mijn keurige "glas in lood" broek, nog uit de tijd van Sir John, de sjieke herenmodezaak in Bilthoven, in gedachten. En zo zou het gebeuren. Glaasje wijn erbij en we hadden een gezellige avond


Geen opmerkingen: