18 november 2020

Zo'n beetje halverweg

Vanaf ons bankje aan de beek

 We wonen natuurlijk best ver uit elkaar en om nou altijd bij elkaar te zitten, daar hebben we geen zin in; maar om elkaar alleen maar in het weekend te zien is ook zo wat?! Maar .... daar hebben we wat op gevonden! Zo is er een aantal plaatsen waar de stoptrein tussen Zwolle en Utrecht van beide kanten ongeveer op de zelfde tijd arriveert: Den Dolder, Putten, Nunspeet en Wezep. En zo besloten we om vandaag de schitterende wandeling over het Hulshorsterzand met z'n tweetjes te gaan doen. Wèl was ik de dinsdag avond tevoren - ik wilde toch verder lezen - alvast naar Wijhe vertrokken; we gingen woensdagmorgen via Harderwijk met de bus naar de halte de Zwarte Boer en liepen door het zonnetje deze mooie etappe van het Zuiderzeepad, tegenwoordig "OV-stapper" geheten, althans het eerste stuk vanaf de Zwarte Boer. We zaten op het bankje langs de beek; er stroomde weer volop water. 
Op de heide ontmoetten we de schaapskudde met de herder die duidelijk wel zin had in een praatje. En zo spraken we over het africhten van de honden, over het weer, over het herder zijn e.d. Ik leerde van hem dat schapen inderdaad herkauwers zijn zoals ik vermoedde, maar niet zeker wist.
Uiteindelijk waren we in Nunspeet en namen we afscheid.  Is een goede constructie. Ook aan de andere kant van onze "treincirkel", van Wijhe via Arnhem naar Arnhem zitten ongetwijfeld stations waar de stoptreinen elkaar ontmoeten. Zal ik eens uitzoeken. Verder wil ik een keer vanuit Utrecht via Doetinchem ook de Achterhoek in; lijkt een aardig wandelgebied hoewel onze eerste kennismaking deels wat tegenviel.

Geen opmerkingen: