21 november 2020

Viel mij wat tegen

Uitzicht op de abdij

 De afgelopen dagen had ik wat in m'n atlas van NL zitten neuzen voor aardige wandelingen; je hoeft dankzij Komoot niet altijd meer uitgezette wandelingen te doen, maar je kunt makkelijk je eigen weg zoeken; vooral Roos is daar handig in. Ik zag tot mijn genoegen dat de Achterhoek niet zo intensief was veranderd door ruilverkaveling; er leek nog sprake van een behoorlijke afwisseling in het landschap. Verder leek mij het plaatsje Terborg, voorzien van treinstation, een goede plek om daar vanuit de Achterhoek te gaan exploreren. Zo gezegd, zo gedaan, vandaag gingen we van Terborg naar Doetinchem al wandelend het landschap beoordelen.
Grappig was dat we in de Intercity naar Arnhem werden aangesproken door de conducteur die vroeg waar we gingen wandelen; wij noemde Terborg en tot onze verbazing had hij wel eens van dit plaatsje gehoord. Eenmaal in Arnhem aangekomen om over te stappen noemde deze conducteur nog het perron waar de trein naar Winterswijk stond, via Terborg noemde hij nog expliciet; "vast voor ons", dachten wij.
Het eerste stuk ging door bijzonder saai en lelijk boerenland; nou niet wat ik had verwacht; maar uiteindelijk in de buurt van Doetinchem werd het al mooier en uiteindelijk hadden we een heel goed gevoel van deze wandeling. Kennelijk moet je - helaas - het boerenland als verloren voor de wandelaar beschouwen; daar is echt helemaal niks meer aan, maar wordt het wat bossiger en zeker met beekjes, dan wordt het fraai; geen Hulshorst, maar toch best aardig. 
Halverwege kwamen we in "het urnenpark", kennelijk een plek waar je urnen kon uitstrooien of anderszins. Het liep over in een pad langs iets heel bijzonders; een gebouw met een imposante toegangspoort; zou je meer in Limburg verwachten. We gingen er in en werden door een in monnikspij geklede heer met imposante baard aangesproken of hij ons misschien kon helpen. Nadat wij onze bewondering voor dit prachtige complex hadden uitgesproken bleek dat we ons op privé terrein hadden begeven; waren we ons absoluut niet van bewust. Het was een abdij.

Geen opmerkingen: