04 oktober 2023

Een leuke verrassing

 

Verjaardagskaart van de buurvrouw

Roos vierde vandaag haar 71e verjaardag, waarbij wij natuurlijk veel moesten denken aan vorig jaar met haar 70e toen zij dat vierde met een geweldig feest, een heel recital met beroepszangers waaronder Lenneke Ruiten waarin haar zelf-gecomponeerde liederen werden uitgevoerd, veelal als première. Nu wilde het toeval dat zij vandaag toestemming verkreeg om de gedichten die de basis vormen van de liederen ook daadwerkelijk als muziek uit te geven, een permissie waar ze al geruime tijd mee bezig was om te verkrijgen, een leuke verrassing.
We hadden voor vandaag een lunch gepland bij een door Roos onlangs ontdekte gelegenheid langs de Vecht in Dalfsen en daarbij een mooie wandeling. Dit restaurant was gevestigd in een fabrieksgebouw uit de tijd van de stoommachine, een oude cichorei fabriek, schitterend verbouwd tot aangenaam restaurant. We bestelden "oerbrood" met resp. gerookte zalm en steak-tartaar, opgediend op een houten plankier en zo groot dat we het toch wel een hele opgaaf vonden om dat naar binnen te werken. Halverwege hebben we de planken maar verwisseld, dus beide smaken met genoegen verorberd, was een leuke verrassing en we besloten dan ook om hier nog wel eens terug te komen. We deden de korte wandeling langs de Vecht en ook dat was een verrassende ontdekking van oud beekdal vegetatie, vruchtbaar grasland met wilde bloemen en planten. Een bankje op een verhoging, mooi uitzicht over het water en terug door het dorp, door een ouderwetse winkelstraat met groenteman, visboer en een slager van ongekende kwaliteit, had heel veel verschillende soorten zelfgemaakte droge worst, ik wist niet wat ik zag en sloeg ruim in. Bij de visboer moest Roos me vasthouden zo lekker rook het daar.
Thuis gekomen de laatste leuke verrassing, een verjaardagskaart van mijn buurvrouw die mij gisteren om het adres van Roos had gevraagd, tante Pos had het inderdaad binnen 24 uur afgeleverd!

Geen opmerkingen: