28 oktober 2023

Voermans kost en Halloween

 

Asbjörn bij halloween feestje

Als iedere morgen pak ik eerst mijn telefoon en kijk of er 's-nachts een mailtje of app is binnen gekomen en ja hoor, een foto van Asbjörn uit New York waar hij had deelgenomen aan een Halloween party, gekleed in een prachtig kostuum met stropdas en hoge hoed, stond hem goed.
Hij stuurt af en toe foto's uit de streken waar hij voor zijn werk moet zijn en zo heb ik nu ook een beetje een indruk van New York met z'n enorme wolkenkrabbers maar ook gezellige kleine parkjes kennelijk. Wil niet zeggen dat ik er nu zo graag naar toe zou willen gaan, maar de kunstschatten aldaar laten me toch niet helemaal koud. Ik adviseerde Asbjörn dan ook om naar het MoMa te gaan, zou ik zelf zo graag eens willen zien, maar waarschijnlijk kan ik wel een virtueel bezoek doen via Internet, moet ik maar eens naar kijken.
Fuhrmanns Kost

Verder verliep de dag als gewoonlijk met een frisse wandeling in het bos, de bladeren beginnen nu toch echt te vallen en het is nog droog tot nu toe en dan ziet het herfstbos er prachtig uit.
In de loop van de middag ging ik koken en al doende en met de ingrediënten die ik klaar had liggen besloot ik om weer eens Fuhrmanns Kost te gaan maken, een baksel van aardappels, uien en bloedworst, op smaak gebracht met karwijzaad, echt op z'n Duits. Werd toch lekker!
De eerste keer dat ik dit eenvoudige streekgerecht heb gegeten was in Trier, samen met Anneke. Ik houd wel van die ouderwetse prakken.

Geen opmerkingen: