26 oktober 2023

Gelukkig toeval

Voormalige behuizing faculteit rechten
in Leiden

Vandaag de derde donderdag van de maand: werken in de Eilandspolder! Echter, deze week heb ik met een behoorlijke hoeveelheid weemoed afscheid genomen van deze vriendengroep waarmee ik inmiddels al jarenlang werkzaam ben geweest in het natuurbeheer; de jaartjes begonnen te tellen, het werd me te zwaar. En nu hadden Roos en ik afgesproken dat we elkaar vandaag zouden ontmoeten in Zwolle en dan in het Salland aan de wandel zouden gaan, ook dat ging niet door, ik dacht dat het vreselijk nat weer zou worden vandaag en vond het geen wandelweer.
Hugo was gisteravond bij me om de laatste hand te leggen aan mijn keukenvloertje en Roos besloot onverwacht om naar de Bilt te komen na het eten. Toen ze arriveerde besloot ze om alsnog een flinke portie van de overgebleven creatie van macaroni met spek, room en kaas te eten.

Vanmorgen waren we dus op de flat, gelukkig toeval, want na het ontbijt zaten we in de kamer en hoorden we gerommel op de gang. En ja hoor daar was een loodgieter die de reparatie aan de CV installatie ter hand zou nemen. Ik wist waar de toevoer van het water zat, in mijn flat namelijk en zo konden we die afsluiten waarop hij aan de gang kon gaan. Ik nodigde hem uit voor een kop koffie en zo zaten we met z'n drieën genoeglijk te praten over loodgieterswerk. Ik had er nu alle vertrouwen in dat alles in orde was gekomen, een enorme opluchting.
Vervolgens gingen we naar de tentoonstelling in het RMO te Leiden met als thema de periode van 900 tot 1100 in de lage landen. Was imposant! We gingen terug met de trein na een korte wandeling door Leiden naar het station en namen uiteindelijk op station Utrecht CS afscheid. 
Wat een gelukkige samenloop van omstandigheden dat ik thuis was toen de loodgieter kwam!  

Geen opmerkingen: