31 januari 2011

Nederland, wandelland



Je zou het misschien niet denken van zo'n dichtbevolkt land, maar Nederland blijkt een wandelland bij uitstek. Het is ontzettend afwisselend; kent een meer dan uitstekend OV infrastructuur. Zelfs op zondag kun je op vrijwel iedere plek van het land elk uur een bus nemen. Heb je pech, moet je een uur wachten; ben je zo verstandig om van te voren te kijken hoe laat de bus of trein komt op de plek waar je wilt eindigen, dan ben je spekkoper. Even doorlopen of nog even rustig ergens op een bankje zitten; je kunt je aankomsttijd dan plannen.
Maar vooral de afwisseling van landschap en de redelijk goed aangegeven wandelpaden. Met de internationaal gehanteerde wit/rood markering of de lokale geel/rood markering zijn veel paden makkelijk te belopen. Wel heb je er altijd een wandelgids bij nodig, maar dat verhoogt alleen maar het plezier.
Hier in Muiden is een knooppunt van wandelpaden prachtig gemarkeerd met deze wegwijzer. Ik vind dat altijd leuk; soms vind je op een plek tussen niks en nergens zo'n wandelpadwijzer waar twee van deze zgn. GR paden elkaar kruisen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: