12 januari 2011

Quiche Lorraine



Ik ben altijd gek op koken geweest en vooral ook op lekker eten. Dit kookboekje, van de hand van de oude bekende Wina Born speelt daar nog steeds een belangrijke rol bij. Inmiddels ben ik door de omstandigheden aan het derde exemplaar toe; een exemplaar dat ik nooit zal afstaan voor de goede verstaander.
Een heerlijk gerecht hieruit is de Quiche Lorraine, Lotharingse spektaart. 
Bij allerlei manifestaties dat er van mij een culinaire bijdrage werd gevraagd produceerde ik deze Quiche. Hij is heerlijk, maar je kunt er ook te veel van eten. Ik weet nog dat ik een keer met Roos aan de wandel was in Luxemburg en dat we zo veel van de meegebrachte Quiche hadden gegeten dat we er beroerd van werden.
Maar bij de bijeenkomsten van Slow Food in later jaren had de Quiche zeker aftrek en was in "no time" ingetreden. Wèl heb ik wat aan het recept veranderd; de toevoeging van geraspte oude Hollandse kaas aan de vulling maakt het helemaal af. 
Posted by Picasa

1 opmerking:

Roos zei

Het was onze eerste wandeling daar, een heerlijk weekend met alleen maar uitschieters. Bijna allemaal naar boven, maar de quiche tijdens de wandeling, met daar bovenop een warme maaltijd 's middags en eentje 's avonds, plus 10 km extra vanwege het verdwalen schoot inderdaad de andere kant op. Ik had nog geen wandelschoenen en ben naar huis gegaan met een blaar ter grootte van een spiegelei op mijn hiel. Bekijk de foto nog maar eens.