12 oktober 2024

Dankbaarheid in Zwolle

Michiel achter de microfoon bij "De Kwak Kwaakt"

 Eén van de vele activiteiten rond het KID "gebeuren" is de podcast serie "De kwak Kwaakt" van donorkinderen Eefje Habets en Ester de Lau. Zij hielden ter gelegenheid van de 100e podcast een bijeenkomst in Zwolle waarbij een open uitnodiging was uitgegaan. Roos had besloten om daar heen te gaan evenals een drietal leden van onze initiatiefgroep van zaad-donoren onder de naam Priamos. Het thema van de bijeenkomst betrof "dankbaarheid"; dat onderwerp trof mij wel en had mij tot nadenken gestemd ook al was ik niet aanwezig op de bijeenkomst waar "onze" voorzitter Michiel een korte voordracht hield, dat was hem als voormalig predikant waarschijnlijk wel toevertrouwd, zijn warme uitstraling over het onderwerp staat daar garant voor, waarbij ik denk aan het krantenartikel naar aanleiding van een interview met hem: "spermadonoren zijn vooral gewone mensen", werd hoog tijd omdat - zoals het normale nieuwspatroon dat eist - tot die tijd vooral heftige verhalen het nieuws over KID, waar het de donoren aangaat beheersten.
Dankbaarheid hoor je feitelijk niet hoewel je dat als donor wel degelijk ervaart wanneer je direct te maken krijgt met donorkinderen, maar lang niet in alle aspecten. Het hele proces rond KID kent nogal wat interacties die lang niet altijd positief zijn, in tegendeel. Daar waar je het als donor toch vooral uit altruïsme hebt gedaan en omdat je het ouderschap ook aan een ander gunde blijkt achteraf van dankbaarheid niet in alle aspecten sprake te zijn. Maar ik geloof niet dat deze aspecten de boventoon voerden in de discussie te Zwolle, hoeft ook niet hoor. 
Roos had tijdens de bijeenkomst de drie aanwezige leden van Priamos gezien en gesproken en had een fraaie foto gemaakt van Michiel terwijl hij zijn praatje hield. Die foto siert deze blog.

Geen opmerkingen: