15 oktober 2024

Lekker herfstweer

Volop herfst

 Vanmorgen eerst geholpen met het tevoorschijn halen van het kanvas uit de kruipruimte. Dat moet de bodem van de geplande vijver in de tuin van Roos worden. Nu de stenen zijn opgehaald kan de volgende fase van het herinrichten van haar tuin plaatsvinden, een wadi en een vijver en groter stuk waarin het water kan wegtrekken bij regenbuien. Het aspect van parkeerterrein zal nu voorgoed verdwijnen van de tuin, het wordt een natuurtuin zoals Roos dat al jaren graagmwil en de gemeente helpt daar in mee, deze wenst ontstening in de particuliere delen van de gemeente en daarmee een natuurlijker afvoer van het regenwater via de bodem.
Met de Intercity van 10 uur vertrok ik richting Vilsteren via Dalfsen. Onderweg met de buurtbus bij de halte "Madrid" stapte ik uit en liep richting de Vennerij voor de nodige inkopen, te weten eieren, tomaten en appels. Tevens plukte ik onderweg een forse hoeveelheid paardebloembladeren oftewel "molsla". Dit ingrediƫnt bevalt mij bijzonder goed, sinds ik dit vrijwel dagelijks in de vorm van een salade tot mij nuttig ga ik zonder enig probleem dagelijks stoel, hetgeen nog wel eens anders is geweest har har.
Mijn rugzak was met al die boodschapjes wel behoorlijk zwaar geworden en indachtig de rugproblemen die Roos heden ervaart door de al te zware rugzak van vorige week, besloot ik om mijn water weg te gooien, alvast flink van de tomaten te gaan nassen en twee appels de zelfde weg te laten gaan om gewicht te besparen. Scheelt in ieder geval gewicht op de rug en minder op de benen die wel wat kunnen hebben nietwaar. En de natuurlijke afvoer van het vocht scheelt sowieso gewicht.
Ik genoot van het heerlijke herfstweer, de door de lucht vliegende vallende bladeren, de paddenstoelen, de vochtige dampen die zo bij een herfstbos horen. Onderweg at ik mijn boterham op het bankje in de zon bij het slootje en was precies op tijd op het station Dalfsen om de trein te halen dus snel weer thuis.

Geen opmerkingen: