10 oktober 2024

Het "gat van Ferry"

Het beroemde "gat van Ferry"

 Inmiddels al bijna tien jaar geleden zakte ik tijdens het werken in de Eilandspolder tot m'n kruis weg in het trilveen, ongemerkt was ik, om Ab te helpen zonder te kijken in een vrijwel onzichtbaar gat gelopen. Gelukkig hielp Kees me daar uit m'n benarde positie. Sinds die tijd heet deze onheilsplek "het gat van Ferry", geestig en toch leuk (uitdrukking van Wim T. Schippers).
Vandaag kreeg ik van Ab via WhatsApp een foto met de vraag of ik deze plek herkende en ja hoor, dat was het genoemde gat en wat bleek? een dag eerder was tijdens het opruimwerk "Cor", een ouwe getrouwe van de werkgroep eveneens in het gat gedoken en was er zelfs tot z'n navel toe nat geworden maar er wel razendsnel zelf uit gekropen, de werkvork naast het gat is de enige zichtbare getuige van het gebeuren. Als vaak in benarde situaties was ook nu Kees de reddende engel en had in dit geval droge kleren voor Cor aldus het bericht van Ab. 
Ik vond het zo fijn om op deze wijze toch weer enigszins betrokken te zijn bij de wederwaardigheden van de SBB werkgroep dat ik Ab vroeg of hij mij ook het verslag wilde sturen en dat heb ik dan ook met genoegen gelezen en vooral ook de foto's bewonderd.


Geen opmerkingen: