14 oktober 2024

Huizenruil

Roos met haar kleinzoon

 Door merkwaardige omstandigheden hadden Roos en ik voor vandaag en vannacht huizenruil gepland, dus Roos in mijn flat en ik in Wijhe. De reden was dat Roos op maandagmorgen uiterst bijtijds de bus moest nemen naar Geldermalsen alwaar haar jongste zoon Tycho in het huwelijk zou treden tijdens een bijzonder kleinschalige plechtigheid om 9.00 uur aldaar. Slechts een viertal lieden excl. baby zoon Odin mochten aanwezig zijn, de twee getuigen, c.q. de moeders van resp. bruid en bruidegom en het huwend stel. Derhalve was mijn aanwezigheid ook niet aan de orde, overigens evenmin als de aanwezigheid van de vader van de bruid. Een wel erg schrale bijeenkomst in mijn visie, maar goed, ieder doet zoals hem of haar dat goed dunkt.
En ik had "dienst", achteraf geheel overbodig wat de "dames" van de gemeente al hadden gezegd toen Roos aangaf dat ze deze dag niet thuis zou zijn wanneer de stenen zouden worden opgehaald. Ik vond dat zo'n indringend gebeuren dat ik - zeker gezien de omstandigheden dat ik toch niet aan de "plechtigheid" kon deelnemen - had voorgesteld om in Wijhe te zijn.
En zo kwam ik vanmorgen beneden, lekker bijtijds omdat die vrachtwagen best wel eens vroeg aanwezig zou kunnen zijn. Ik kreeg een WhatsApp bericht dat Roos al om 7.00 uur had verzonden: "op tijd van huis vertrokken". Maar ze was dan ook keurig op tijd in Geldermalsen en om 8.30 op het stadhuis dat op die tijd ook van slot werd gedaan zodat ze in ieder geval niet in de ochtendkou buiten moest wachten. Intussen vond de plechtigheid plaats en zo rond een uur of half tien stroomden de foto's binnen, Tycho en Gonnie waren gehuwd in aanwezigheid van hun zoon Odin, leuke foto's. Na afloop van de plechtigheid had Roos geregeld dat er nog een nazit was in een gelegenheid die op de maandagochtend was geopend en een foto van haar met kleinzoon in de armen. 
Was zo gepiept

In de loop van de dag appten we nog wat en ik vroeg of ze aan de gemeente wilde vragen of die vrachtwagen wel zou komen en hoe laat ongeveer, nou dat kwam helemaal goed aldus de gemeente. Het duurde overigens tot een uur of half twee 's-middags dat ik een grote vrachtwagen met grijper voorbij zag rijden terwijl ik met Roos appte: "daar komt ie". meldde ik nog en spoedde mij naar het raam en ja hoor, daar kwam de grote wagen met grijper en ging direct aan de gang. In een mum van tijd was de enorme hoeveelheid stenen, waar vooral Roos zich voor in het zweet had gewerkt opgeladen en was de klus geklaard. Al met al een geslaagde dag. In de loop van de middag kwam Roos terug van de plechtigheid in Geldermalsen en we spraken nog uitgebreid over de belangrijke gebeurtenis die daar had plaatsgevonden.


Geen opmerkingen: