05 augustus 2016

Rondje om Apeldoorn

Roos met nagerecht c.q.  lekkers bij de koffie
Vandaag met Roos weer een etappe van het Maarten van Rossumpad gelopen. De route liep vrijwel volledig door bosgebied en toch steeds onder de rook van Apeldoorn. Het was droog en dus geschikt wandelweer. Natuurlijk raakte de wandeling de stad Apeldoorn bij Paleis 't Loo, al sinds jaaar en dag Museum 't Loo, maar vroeger het paleis van het koninklijk huis, met name van koningin Wilhelmina. We liepen langs het paleis en de tuin weer uit en kwamen in een chique buurt van Apeldoorn. Daar was een keurig restaurant waar we ondanks dat het lunchtijd was een kopje koffie konden drinken. Op onze vraag of er misschien iets lekkers bij te krijgen was smoesde de jonge, vriendelijke ober met de keuken en stelde ons voor om het nagerechtje van het menu als zodanig te wiillen beschouwen. Dat leek ons een uitstekend idee.
Het ene kopje koffie bleken er twee te zijn en het lekkers bij de koffie daar hebben we over naar huis geschreven: heerlijk! We namen ons voor om hier een keer te gaan lunchen of dineren.
Even later kwamen we bij een tafel waar twee jongens sperziebonen uit eigen tuin verkochten en natuurlijk hebben we elke een zakje gekocht; waren heerlijk.
Even later liepen we weer in de bosrijke dreven rond Apeldoorn. Na 17 kilometer, in Wiesel - meen ik - namen we de bus weer terug naar het station; gaan we de volgende keer weer verder.

Geen opmerkingen: