25 september 2021

Wat een leuke plaats!

 

18 kilometer track 

Roos stelde voor om vandaag een flinke wandeling te maken; ze wilde wel eens uitproberen of ze de 18 kilometer nog kon fixen. En zo begonnen we in Ruurlo en liepen via een door haar uitgekiende track terug naar Vorden. Beide stationnetjes liggen aan de lijn van Zutphen naar Winterswijk. Het was zaterdag vandaag, dus hoefden we geen rekening te houden met de relatieve beperkingen van ons treinabonnement en deden rustig aan. De trein van 10 uur was vroeg genoeg; een uur later stonden we in Ruurlo, een station met een keurig toilet gebouwtje; was nodig want in de trein was geen toilet; koffie en thee hadden hun doorspoelende taak bij ons beiden verricht. 
Ik was vorig jaar vaker op dit station vanwege de busverbinding naar Borculo en Zelhem. Veldvarkens is gevestigd in Zelhem en daar ben ik toen heen geweest voor spek en worst. Nu gingen we via het kasteel Ruurlo, waar tegenwoordig het museum MORE in is gevestigd richting Vorden. Afgezien van een zeer rumoerige ontmoeting met een georganiseerde motor race was het een stille en mooie wandeling.
Uiteindelijk kwamen we aan in Vorden, dat ik slechts kende van de saaie omgeving van het station. Nu kwamen we middenin het echte centrum en dat nodigt zeker uit voor een volgend bezoek!
Uiteindelijk was het ongeveer 18 kilometer geworden en Roos had het zonder problemen uitgewandeld! Dat was de reden van deze forse trip en die was goed uitgekomen.

Geen opmerkingen: