20 september 2021

van Holten naar Nijverdal

Als dessert frambozen uit de tuin

Na een heel weekend in de Bilt zijn we gisteren na afloop van het prachtige recital van Hans Pieter Herman en Bas Verheijden direct naar Wijhe vertrokken. In de Intercity naar Zwolle was het best druk tot Amersfoort, daarna werd het weer rustiger. 
Vanmorgen weer vroeg opgestaan en met de trein van 6.30 uit Wijhe naar Deventer en door naar Holten gereisd. Het beloofde een prachtige dag te worden. Zou zich uiteindelijk tot de ochtend beperken; in de middag betrok het weer, maar het bleef de hele dag droog zoals al door het KNMI was voorspeld. In Komoot had ik een track gedefinieerd, gewoon van Holten naar Nijverdal. Bleek nogal rechttoe rechtaan het Pieterpad te volgen over de Oude Hellendoornseweg; niet erg spannend. Totdat ik een afslagje nam naar het uitzichtspunt op de Holtense berg. Terwijl ik nog geen wandelaar had gezien (alleen nog maar een stel hondelaars) kwam daar een mevrouw met wie ik aan de praat kwam. Zij kende de omgeving op haar duimpje en adviseerde mij een uitstapje anders dan het Pieterpad. Daar voelde ik wel voor, want de track besloeg slechts 12 kilometer en ik wilde best wat meer doen. En zo liep ik op de aanwijzingen van deze mevrouw - die mij ook een bezoek aan Lübeck aanried" - een omweg. Was inderdaad een stuk afwisselender dan die Oude Hellendoornseweg. Uiteindelijk kwam ik daar weer op terecht, maar even verderop bedacht ik mij dat ik wel eens een tweede extensie kon nemen en zo werden het uiteindelijk 16 kilometer alvorens ik weer bij het treinstation van Nijverdal aankwam. Daar zal ik al wat keertjes op de trein zijn gestapt; van Ommen naar Nijverdal en van Holten naar Nijverdal. Het Pieterpad loopt hier over de Sallandse heuvelrug en dat is toch wel een van de mooiste etappes van dit bekende wandelpad.
Ik was weer behoorlijk vroeg terug in Wijhe. We dronken lekker thee in de tuin. Roos maakte een smakelijk maal met witte frambozen uit eigen tuin als toetje; daarna moesten we naar de bridgeclub. Net als vorige week maakte ik een paar uitglijers met bieden, maar het mocht de pret niet drukken. Het heeft lang geduurd, maar ik merk dat ik nu echt voor het plezier bridge en dat het resultaat, ook is het negatief me niet meer raakt. Uiteindelijk haalden we iets van 47%, net als vorige week, dus helemaal niet zo slecht. En heerlijk gespeeld. We hebben het erg naar onze zin in deze club die, aldus de voorzitter tijdens de jaarvergadering toch vooral een gezelligheidsclub is.  

Geen opmerkingen: