30 september 2021

Met alpinopet

 

Selfie met alpinopet

Vandaag dan toch naar Limburg op het schema dat ik had gemaakt; dus niet zo vroeg op en in de loop van de ochtend naar het station. Ik had berekend dat 11.00 uur de juiste tijd was. Maar ja, natuurlijk toch "voor de zekerheid" maar een uurtje vroeger vertrokken. Was maar goed ook want er was een ongeluk gebeurd bij Boxtel en moest ik met de NSbus van den Bosch naar Eindhoven. Uiteindelijk was ik zelfs nog een kwartier vroeger in Valkenburg dan ik oorspronkelijk had gepland.
De door Komoot geconstrueerde etappe begon al even buiten Valkenburg met een schitterende wandeling door het bos; geen mede wandelaars gezien. Na het bos ging het over in een fors stuk door akkerland. Daar maakte ik een foto, een selfie met alpinopet op en stuurde die naar Roos. Hoeveel jaren is het wel niet geleden dat ik die pet van haar kreeg voor m'n verjaardag. Dat was omdat ik haar had verteld dat mijn grootvader in najaar en winter altijd een alpinopet op had, zelfs binnenshuis en dat ik dat eigenlijk ook wel zou willen. De lieverd had er direct eentje besteld, maar met die enorme kop van mij was die helaas te klein. Ze heeft hem toen zelfs nog kunnen ruilen tegen die ik nu al weer jaren op m'n kast heb liggen en me helaas nog steeds te klein was. Maar nu past hij! Is wel even wennen hoor. Schoondochter Marjorie dacht al dat ik een militair was toen ze me voor het eerst met deze alpinopet op zag.
Roos was druk met haar huis; er werden vandaag zonnepanelen bij haar geplaatst; dit in het kader van de energietransitie. De was doen als de zon schijnt! Alle beetjes helpen; wij zijn al niet van die energieslurpers zo zonder auto en kort douchen.
Het laatste stuk van de etappe ging langs een beek, vanaf Spaubeek tot in Sittard liep ik langs de Geleenbeek. Het eerste stuk over een glibberig paadje en uiteindelijk via een nieuwbouwwijk en tot slot gewoon door de stad zelf. De beek was helder, maar rook een beetje ranzig vond ik; een lichte riool lucht.
Mijn OVengel was me weer welgezind en ik kwam werkelijk een minuut voor vertrek aan bij de eerder door mij geplande trein. Was om 21.30 weer op stal.

Geen opmerkingen: