25 oktober 2020

Het was inderdaad treinvervangend vervoer?!

 

Parasolzwam

We hadden afgesproken dat we Roos iets van half elf zouden ontmoeten op station Klarenbeek; dat er treinvervangend vervoer zou zijn om daar te komen maakte niet zo gek veel uit dachten wij. Maar helaas had Roos vertraging met de trein en konden Ab en ik niet begrijpen hoe dat vervoer was geregeld. Je moest bellen en er was een niet te begrijpen tijdstabel. Uiteindelijk kwam er een klein busje van Arriva aangereden waar niemand inzat afgezien van de chauffeuse die ons duidelijk maakte hoe e.e.a. was geregeld. Rooszat tot mijn verbazing niet in dat busje. Ik had geen prik meer in mijn smartphone maar Ab belde naar Roos die met het volgende busje zou komen en zo geschiede. Daar stond ze dan en we gingen direct op weg. Het werd een fraaie wandeling een beetje rond de bandijk; voor ons allen bekend terrein maar waar we toch weer nieuwe paden vonden hoewel Ab beweerde dat we daar al eens eerder hadden gelopen. Grappig was wel dat we deze week weer in deze buurt zullen komen wanneer we onze jagervriend gaan ontmoeten. Ondanks de voorspellingen werd het ook vandaag weer een vrijwel droge dag; een enkele druppel viel juist op de momenten dat we paraplu weer opborgen, maar meer dan een drizzeltje was het niet.
Ook Ab weet e.e.a. van eetbare paddenstoelen en breidde mijn kennis daaromtrent uit met de parasolzwam en de weide champignon; die vonden wij en plukte ik dan ook voor bij de maaltijd. Een kastanjeboleet werd door Ab gewantrouwd, maar daar ben ik volledig vertrouwd mee en zo hadden we dus drie soorten paddenstoelen om te nuttigen. 
Ik voelde de wandeling van gisteren steeds meer opspelen en liep van lieverlee meer te sjokken. Ab was gelukkig zo vriendelijk om ons naar station Apeldoorn te brengen zodat we niet weer ingewikkeld met die busjes hoefden. Daar namen we afscheid van Ab; was een gezellig weekend geweest.

Geen opmerkingen: