19 januari 2017

De richting kwijt

Samen in de sneeuw
Afgelopen maandag heb ik een etappe over de Veluwe gelopen waarbij ik eindigde bij de bushalte Het Aardhuis. Eigenlijk had ik de volgende dag verder willen gaan, maar de stroomstoring rond Amsterdam verhinderde dat helaas. Omdat we woensdag beiden een HoVo cursus hebben besloten we om dan vandaag samen over de nog steeds schitterend besneeuwde Veluwe te gaan wandelen. Dat stuk van Garderen naar Het Aardhuis had ik zo mooi gevonden dat ik voorstelde om dat nog eens te doen in de andere richting.
We waren vlot bij de bushalte Het Aardhuis; en daar is de situatie zo symmetrisch dat ik gewoon niet meer als vanzelfsprekend de juiste richting koos. Gaf me een heel vreemd en wat "unheimisch" gevoel van afnemende hersencapaciteit; de ouderdom begint haar tol te eisen helaas.
Grappige bebouwing in Hoog Soeren
Uiteindelijk koos ik een richting in de veronderstelling dat we terug liepen naar Garderen, maar al snel realiseerde ik me dat het tòch de verkeerde richting was. Roos zei: "niet souzen", niet zeuren op z'n Gronings; het maakte haar niet uit welke etappe we zouden doen en zo liepen we ongewild via Hoog Soeren toch verder richting Niersen.
Overigens hoefden we geen spijt te hebben van deze keuze want het was hier zeker zo mooi als de etappe die ik maandag had gelopen. We kwamen een meneer tegen die de pracht van de besneeuwde natuur aan het fotograferen was en uiteraard was hij bereid om van ons samen een foto te maken. Hoog Soeren begon met een tweetal karakteristieke onderkomens die goed uitkwamen tegen de strak blauwe hemel.
Schapenstal?
Onverwacht zagen we ergens een zeer goed onderhouden onderkomen dat we maar schaarden onder de noemer "schapenstal", maar daar was het misschien wat te fraai voor?!
Uiteindelijk kwamen we aan bij een bushalte die we nog kenden van de wandeling van het Maarten van Rossumpad, de halte Papagaaiweg, onder de rook van Apeldoorn.

Geen opmerkingen: