Met een flink stuk trassi in de olijfolie begon het feest; zachtjes laten pruttelen en de ikan teri, de kleine visjes van de toko en de gedroogde oedang, garnalen erbij. Heel even aanbraden en dan flink wat gesnipperde uien en een schep sambal. Een poos laten gaar sudderen en dan de kruiden als ketoembar en djinten er doorheen geschept. Dat was de prélude voor het bezoek dat we aanstaande zaterdag verwachten in Wijhe; Mariska en family komen op bezoek, gezellie.
De zilvervliesrijst kook ik tegenwoordig au bain Marie, d.w.z. een kleine pan waarin de rijst met water die op zich weer in een grotere pan met kokend water staat op het fornuis; gaat tadelos. De rijst was prachtig en werd door het uimengsel geroerd, nog wat geproefd en gezouten, scheutje ketjap en het was af.
Natuurlijk ook een beetje pindasaus gemaakt met pindakaas, santen, sambal knoflook en water, afgezouten en geproefd. Helemaal af! Ik durfde het aan voor morgen.
06 maart 2021
Nassi maken voor het bezoek
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten