12 maart 2021

De oude dia's

Daar staat 10 jaar dia's

 Op mijn linnenkast in de slaapkamer staat al sinds ik hier ben gaan wonen - inmiddels bijna 14 jaar geleden - een fors aantal dozen met dia's van de tijdsperiode 1979 tot 1987; het betreft dia's die gemaakt zijn voordat Anneke en ik in Bilthoven gingen wonen, dus nog uit Amsterdam totdat het maken van foto's de overhand kreeg. Bij een dia vertoning van vele jaren geleden was zoon Peter dan ook diep teleur gesteld dat hij helemaal niet voorkwam tijdens de sessie; tja, van hem zijn alleen foto's uit de baby tijd en van de anderen toch vooral dia's.
Nu begint toch de tijd wat te dringen; ik wil gewoon opruiming houden. Dat herinner ik me ook nog wel van mijn schoonouders. Schoonvader Willem had aangegeven dat hij al het oude meubilair, dat nog op zolder stond wilde doen verwijderen voordat het "te laat" was. Tja, met 72, bijna 73 jaar begint magere Hein toch wel in het verschiet te geraken en kennelijk gaat dat gepaard met opruimingsdrift, vergelijkbaar met de schoonmaakdrift die velen te pakken krijgt zodra het voorjaar zich duidelijk aandient.
Hoe pak je zoiets aan? Gewoon weg donderen was mijn al veel langer bestaande gedachte, maar stond me aan de andere kant erg tegen; digitaliseren en vervolgens alles weg donderen met de vraag of er iemand in geïnteresseerd is. Niemand van mijn viertal had gereageerd op mijn vraag per e-mail wat ik ermee zou gaan doen. Wat nu? Ik besloot om voor het eerst maar eens een Whats-app groep te gaan maken; was in een vloek en een zucht voor elkaar. Ik noemde hem: "overleg met vader", heel toepasselijk dus. En direct kwam het gesprek op gang. Joke voelde wel voor een dia-avondje met chips en limonade; Arja dacht inderdaad aan digitaliseren van een selectie van dia's en Hugo had al direct uitgezocht wat de kosten zouden zijn; ongeveer 50 eurocent per dia.
Dat er belangstelling bestaat noopt mij alsnog tot actie vrees ik; de kids hebben het allemaal druk. Dus naar mijn gevoel ligt de bal weer bij mij; zoals Joke al zei: "als ze er al zo lang liggen, zullen ze je niet in de weg liggen". Heeft ze gelijk in. Maar misschien ga ik de hele zooi maar eens bekijken met de diaprojector. Heb ik al eens eerder gedaan en halverwege begon het mij bij die gelegenheid behoorlijk te vervelen.

Geen opmerkingen: