15 december 2020

Zuurkool met vette jus

 Kent u dat maffe liedje van Wim T. Schippers nog? Gezongen door Dolf Brouwers als Sjef van Oekel. Daar moest ik vanavond aan denken toen ik mijn zelf bedachte, maar vast niet unieke recept van zuurkool aan het maken was. Lekker van dat vette gerookte spek van Veldvarkens in kleine stukjes snijden, zuurkool kort in water koken, afgieten en laten stoven in het gebakken spek met spekvet. Aardappelpuree gemaakt. En toen gewoon op een bord wat van de zuurkool, overdekken met de aardappelpuree en daarover flink wat geraspte kaas en even grillen tot er een korstje ontstond. En dat was toch weer lekker. 
Als ik na een paar dagen weer in mijn eigen keuken ben moet ik altijd koken. En zo maakte ik vandaag ook een krentenbrood met spijs en een heerlijke quiche Lorraine. 
En tussendoor een wandeling in het Houdringhebos gemaakt. Maar ook even naar de boer om melk en boter in te slaan en yoghurt voor de buurvrouw; die yoghurt is wel heel bijzonder evenals de kwark.
En uiteindelijk al m'n bloggies weer eens bijgewerkt. Pfff, dat was het dan voor vandaag. 

Geen opmerkingen: