20 april 2018

Toscane

Schilderij in de kerk
We konden het gewoon met de eerste bus halen; om tien voor zes stonden we te wachten op de bushalte samen met een ander stel dat net als wij naar Schiphol moest; wij gingen met Phileas naar Toscane. De reis liep als een fluitje zowel OV als vliegen. We moesten in Florence even op de bus wachten, maar al snel waren we op weg naar de eerste bezienswaardigheid; een bijzonder schilderij in een kerk. Van Joris, onze gids vernamen we de bijzonderheden. Maniërisme was een kenmerk van dit schilderij.
Ver volgens naar de villa Medicea, een paleis van de beroemde Florentijnse familie de Medici. Een overweldigende schoonheid zoals we die deze week nog veel meer zouden mogen meemaken.
Villa de Medicea
Uiteindelijk kwamen we in Siena in een hotel dat ik eveneens slechts met superlatieven kan beschrijven; Hotel Scacciapensieri een oude villa, ongetwijfeld ooit bezit van een patriciër en nu omgebouwd tot een eersteklas hotel met een bijzonder fraaie tuin. We maakten direct gebruik van een van de genoeglijke zitjes in de tuin met een glaasje wijn. Genoeglijk zo met z'n tweetjes. Al snel kwamen meerdere groepsleden op dit idee; de prachtige tuin vroeg er ook wel om.
Na de eerste maaltijd waarbij we wat meer kennis maakten met de verschillende groepsleden gingen wij bijtijds slapen; het was een hele dag geweest.
Eén van de vele schoonheden in de villa

Geen opmerkingen: