Het voorgerecht, een fantasie met aubergine en granaatappel |
Ik had best een spannende dag achter de rug met het tekenen van het contract voor het gevel-onderhoud namens de Vereniging van Eigenaren nadat de begroting door de Algemene Leden Vergadering was goedgekeurd. Had ik deze vergadering al voorgezeten merkte ik dat ik dit soort akkefietjes helemaal niet meer gewend ben; ik ervoer het toch wel als enigszins spannend terwijl ik in mijn werkend bestaan toch wel voor heel wat heter vuren heb gestaan. Maar die spanning was weggezakt toen we bij Melle en ega arriveerden. Met een glaasje wijn met bijlage, geroosterde pitjes, radijsjes en kalamata olijven werden we ontvangen. Vervolgens zette Melle zich aan zijn grote hobby en in de open keuken, die garant stond voor een doorlopende conversatie zette hij een verrukkelijk maal in elkaar.
Zeebaars op een bedje van spinazie, Alkmaarse gort, gestoofd met venkel, gestoofde anijschampignons, overgoten met sauce Hollandaise |
En tussendoor een onderhoudende conversatie; natuurlijk over voedsel en voedselbereiding. Ik merkte dat ik prateriger was dan ik van mezelf gewend ben; het is natuurlijk ook wel één van m'n belangrijkste stokpaardjes: gezond en vooral lekker eten. En dat laatste hebben we gedaan. Nog dank daarvoor Melle en Ria, ook namens Roos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten