10 juli 2018

Nee, ik heb geen hond

Blauwschokkers
Na zo'n passieve dag als gisteren - heb een beetje zitten navelstaren en kwam tot weinig - vandaag weer een explosie van activiteit. Roos had hier nog een wijntje gedronken en was uiteraard blijven slapen maar moest vanmorgen weer vroeg opstaan vanwege de Pilatesles bij Debbie. Dus lag ik om half negen al in Stephen Fry te lezen, heb vervolgens blauwschokkertjes gegeten, twee blogs geschreven, nog wat Schubert liederen gezongen en daarin begeleid door Roos, maar daarmee was de maat nog niet vol. Eigenlijk had ik voor vandaag een stevige wandeling gepland; het regende een heel klein beetje, dus aarzelde ik wat.
Maar toch op weg; naar Amersfoort waar ik om 13.45 aan de wandeling naar Hollandsche Radingh begon. Was eigenlijk prima wandelweer. Weinig mensen te zien. Ergens op een heideveldje liep een meneer met een hond en dat malle beest begon stevig naar me te blaffen. Nou ben ik daar nooit zo van onder de indruk hoor maar ik had wel meteen een gesprek met de eigenaar: "zij blaft omdat u geen hond bij u heeft"; nou nog mooier, beest merkt ook al op dat de eenzame, ouderwetse wandelaar geen metgezel, geen alibi bij zich heeft. Het gesprek ging al gauw over de stront en de stank waar ik weinig begrip voor kan opbrengen, maar allervriendelijkst gingen we weer uit elkaar. Een uurtje verder liep ik op een fietspad naast een paardenpad en daar kwamen twee ruiters te paard aan. Eén van hen vroeg mij nadat ik hen had gepasseerd: "u heeft geen hond hè", hetgeen ik kon bevestigen, "dan kunnen we rustig doorrijden". Het moet niet gekker worden; het is inderdaad zo langzamerhand uitzonderlijk wanneer iemand zonder hond in de natuur verblijft.
Bij de Mauritshoeve - ik was intussen behoorlijk moe geworden - stond een mevrouw die niet goed wist welke kant ze op moest; bleek een Deense te zijn die naar de camping Fazantenhof moest. En aangezien mijn wandeling daar letterlijk langs liep had ik gezelschap en dat loopt, zeker zo'n laatste stuk wat makkelijker. Gezellig mee gesproken onderweg.
Uiteindelijk kwam ik keurig om 18.26, precies op tijd om direct in te checken op station Hollandsche Radingh waar 10 minuten later de sprinter kwam. Heb het toch weer makkelijk gered die 24 km. Misschien probeer ik een volgende keer om door te lopen naar Maarsen of Breukelen. Rustig aan eens proberen of ik dat kan halen. Is tegen de 40 km; zou een record worden.
Foto van de blauwschokkers zijn van de site van "de gezonde apotheker" waar ik ook vaak peulvruchten bestel.

Geen opmerkingen: