09 juli 2018

Mythos

Op straf aanraden van vriend Dick ben ik begonnen aan de Engelse e-pub versie van dit boek, geschreven door Stephen Fry. Helaas gaat het lezen me wat moeilijker af, vooral van scherm af lezen wordt lastiger. En toen bleek Roos te beschikken over de papieren versie en nog wel in het NLs ook. Fantastisch boek; een waardevolle aanvulling op de werken van een zekere Homeros, collega schrijver van Fry har har. Ik zal Mythos plaatsen in het rijtje van Ilias en Odysseia, mijn vanaf heden favoriete trilogie naast de drie dikke pillen van Livius, eveneens in NLse vertaling.
Hoe die mythen een basis hebben geleverd voor de filosofie is onvoorstelbaar; hoe meer dan 2500 jaar geleden al zo fundamenteel werd nagedacht hoe de wereld in elkaar kon steken en hoe de mens in elkaar zit; het is zo fascinerend.
Begonnen met de eerste tweehonderd pagina's in de Engelse versie heb de volgende 200 weg gelezen in de papieren en NLse versie. En nu begin ik gewoon weer van voren af aan. Ik heb me voorgenomen zolang mijn ogen het mij nog mogelijk maken om  te lezen, uitsluitend nog van de klassieken te gaan genieten. 

Geen opmerkingen: