25 juni 2017

Der Dreifrankenstein

De dreifrankenstein
Vanmorgen weer eens zeer vroeg op pad. Op naar Passau voor een bootreis over de Donau. Maar eerst door de regen naar station Utrecht met de rugzak op de schouders. We moesten naar Utrecht lopen omdat de eerste bus uit Bilthoven niet vroeg genoeg was om ons op tijd in Veenendaal de Klomp aan te komen waar de reisbus zou vertrekken. Was ook wel lekker om deze reisdag te beginnen met een flinke wandeling; het zou een echte zitdag worden.
Op station Veenendaal de Klomp werden we opgewacht door een keurige meneer met stropdas om en de buschauffeur. Behoorlijk op tijd - volgens die keurige meneer, Leendert genaamd, enkele minuten "te laat" - stapten we in de chique reisbus van Friendship cruises naar Babberich voor koffie en nog een serie mede-reizigers. Nooit van Babberich gehoord, maar dat ligt op de grens van NL en Duitsland. 
Het zou een heel relaxed reisje worden; zo om de twee uur werd gestopt voor koffie, lunch, WC of wat dies meer zij. Comfortabel door Duitsland gereisd en uiteindelijk op de overnachtingsplaats Geiselwind aangekomen. Deze lag in Beieren, in Franken om precies te zijn. Een luxe kamer was voor alle deelnemers gereserveerd en een voortreffelijk diner. Zo langzamerhand begonnen de reisgenoten elkaar te kennen. Bij de lunch was dat kennismakingsproces eigenlijk al begonnen, maar dat zette zich voort tijdens diner, en de volgende morgen bij het ontbijt. Zou een gezellige groep worden!
Roos en ik gingen voor het diner nog een stuk lopen en kwamen bij de Dreifrankenstein, een grenssteen op het punt waar de drie landstreken aan elkaar grensden. Terug naar het hotel en heerlijk gegeten. Met deze en gene genoeglijk zitten praten en een lokaal biertje gedronken zoals dat hoort in Franken, de streek in Duitsland met de hoogste dichtheid aan brouwerijen.
Foto gecopieerd van een site die meer informatie geeft over deze grenssteen

Geen opmerkingen: