17 maart 2019

Op weg naar Krakau

Het grote plein van Krakau
Rustig opgestaan en heel relaxed de rugzak ingepakt. We zouden pas laat gaan vliegen dus heel rustig aan en toch aan de vroege kant naar de bus; Roos had kennelijk het zelfde gedacht zodat we elkaar in mijn straat tegen kwamen. We waren zo vroeg met de bus dat we zelfs een treintje eerder haalden dan gepland. In Eindhoven stond de pendelbus naar het vliegveld al klaar en daar aten we het duurste saucijzenbroodje ooit?!
Eenmaal in het vliegtuig zette ik de noise-cancelling van Bose op m'n hoofd; scheelt geweldig in de herrie! We hadden een vlotte vlucht naar Krakau; onderweg las ik East of Eden van Steinbeck op de e-reader. Op het vliegveld van Krakau stond Martijn ons al op te wachten; een warm weerzien met mijn nieuwe zoon. Hij had treinkaartjes; we hadden alle tijd en dronken alvast ons eerste biertje op het station. Bij Martijn thuis aangekomen - hij heeft een prachtige flat vlakbij het station van Krakau - trok hij een mooie fles wijn open om het weerzien te vieren. We hadden elkaar natuurlijk veel te vertellen; hoe het hem verging hier in Krakau qua wonen en reizen en natuurlijk zijn nieuwe baan.
We gingen eten in een restaurant een paar straten verder van de flat; heerlijk gegeten; een heerlijke entrecote met garnituur.
Vervolgens zagen we Krakau by night, gegidst door Martijn. Al op het eerste gezicht en in het donker waren we onder de indruk van de schoonheid van deze stad met haar middeleeuwse allure en vele kerken. 

Geen opmerkingen: