Zelf gemaakte cruesli |
Maar ik zie dat eigenlijk behoorlijk goed terug in Joke, degene van mijn talrijk nageslacht die deze eigenschap behoorlijk manifest heeft. Nabootsing is beslist niet aan de orde; daar is ze veel te eigenwijs voor har har. Het komt helemaal uit haarzelf. Bij Joke uit het zich ook in zelf kleding maken, daar waar ik in het verleden wel kastjes en bedden timmerde met groot plezier.
Gisteren liet Joke mij zien hoe zij zelf cruesli maakte en vandaag stuurde ze een foto van het resultaat, met een recept. Ze is aan het experimenteren om het optimale resultaat te verkrijgen. Maar hier alvast het recept zoals ze dat vandaag met goed resultaat heeft gevolgd.
Ingrediënten
250g havermout (fijne)
50g bloem (mag minder)
80g gemengde noten
55g kokosvet
70g suiker
Snufje zout en kaneel
120ml warm water (om vet te laten smelten)
Mengen met je handen en brokken vormen. Die bak je op bakpapier in de oven gedurende een half uur bij 175 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten