Bouillabaise is een Marseillaanse vissoep; nu heb ik de receptuur van Bacalao a la Portuguese van Wina Born een beetje aangepast en er een soort vissoep a la Bouillabaise van gemaakt. Het is zo lekker geworden dat ik de inspanningen van hedenochtend even wil vastleggen.
Een stuk stokvis meenemen uit Spanje, Noorwegen, Portugal of van elders
Te weken leggen in koud water ged. een nacht
Vel en graten verwijderen en in kleine stukjes snijden
In een pan een ferme scheut olijfolie opwarmen
3 uien grof in stukjes snijden en laten sudderen
een prei in ringen snijden, wassen en toevoegen
een venkel in groffe stukken snijden en toevoegen
flink knoflook in stukjes, enkele kofielepels venkelzaad en oregano en/of tijm,
Stukjes stokvis toevoegen
Onder roeren even goed laten sudderen
2 blikjes gepelde tomaten van Albert Heijn
1 glas water
Aan de kook brengen
Een paar doré aardappelen gaar koken en in stukjes snijden (handig om dat eerst te doen, en af laten koelen; brand je je vingers niet). Je kunt ze er misschien ook rauw in doen en lekker mee laten koken.
Anderhalf uur heel zachtjes laten pruttelen en je weet niet wat je proeft!
Een stuk stokvis meenemen uit Spanje, Noorwegen, Portugal of van elders
Te weken leggen in koud water ged. een nacht
Vel en graten verwijderen en in kleine stukjes snijden
In een pan een ferme scheut olijfolie opwarmen
3 uien grof in stukjes snijden en laten sudderen
een prei in ringen snijden, wassen en toevoegen
een venkel in groffe stukken snijden en toevoegen
flink knoflook in stukjes, enkele kofielepels venkelzaad en oregano en/of tijm,
Stukjes stokvis toevoegen
Onder roeren even goed laten sudderen
2 blikjes gepelde tomaten van Albert Heijn
1 glas water
Aan de kook brengen
Een paar doré aardappelen gaar koken en in stukjes snijden (handig om dat eerst te doen, en af laten koelen; brand je je vingers niet). Je kunt ze er misschien ook rauw in doen en lekker mee laten koken.
Anderhalf uur heel zachtjes laten pruttelen en je weet niet wat je proeft!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten