Molen de Vlijt te Wageningen |
Wij gingen natuurlijk naar binnen en keken wat rond. Er hingen ook gedroogde worsten, zo te zien uit Italië en dat spreekt me net zo aan als kaas. De baas van de winkel had het zo eens aangekeken hoe die "vreemdelingen" in zijn zaak aan het rondkijken waren en maar aan die worsten zaten en kwam op ons af: "Wat mag het zijn". Hij gaf wat toelichting over de worsten en natuurlijk kocht ik er eentje voor de pasta; lekker met de kaas die ik nog van de Gargano reis heb liggen. En ik vroeg hem om een rauwmelkse kaas met een volle smaak. En toen adviseerde hij me de aanbieding van de week; een bergkaasje van drie jaar oud. Toen we terug liepen hebben we er van geproefd en hij smaakte inderdaad fantastisch.
Dit kaasboertje en de eerder genoemde molen "De Vlijt" vormen voor ons de reden om vanwege culinaria terug te keren naar Wageningen. We hebben helaas geen foto van het kaaswinkeltje gemaakt; nog meer reden om terug te gaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten