De ingrediënten voor de chipolatapudding |
Al decennia lang ben ik van plan om een keer chipolatapudding te gaan maken, maar ja, dat oude recept is natuurlijk niet meer boven water te krijgen, dus maar eens het geheugen uitgekrabd en op internet gekeken. In combinatie met het feit dat Roos - en ik eigenlijk ook - niet van bigarreaux houdt en ik mij vaag herinnerde dat in het recept van tante walnoten waren opgenomen en dat er naast opgeklopte slagroom ook geklopt eiwit doorheen zat, heb ik zelf een recept in elkaar gedraaid. En het resultaat staat nu te rijpen in de koelkast. Bij het uitlikken van de pan kon ik al proeven dat het goed gelukt was!
6 walnoten, nog van ons bezoek aan Epen enkele maanden geleden gekraakt en de vulling in stukjes gebroken, 6 lange vingers in stukjes, een hand rozijnen en daar 100 ml marasquin opgedaan. Moet de volgende keer zeker 50 ml meer zijn, want het was dit keer wel een heel klein flesje! 6 blaadjes gelatine in het water gezet om te weken. 250 ml slagroom opgeklopt tot yoghurtdikte en 2 eiwitten stijf geklopt. In een pannetje 400 ml melk opkoken met een vanillestokje, merg "smelt" eruit, de stokjes verwijderen. Dat is de voorbereiding.
Dan in een ander pannetje met inhoud van ruim 1,5 liter 3 eidooiers met 100 gram suiker en 100 ml melk roeren. Daar met scheutjes de hete melk met vanillepitjes doorheen roeren en op zeer laag vuur al roerend tegen de kook aan brengen. Vuur uitzetten, de gelatine uitknijpen en erdoorheen roeren. Even roeren totdat de gelatine is opgelost; gaat heel snel.
Het heeft even geduurd maar het smaakte uiteindelijk prima! |
Dan roer je er de geklopte slagroom doorheen, dan het geklopte eiwit en tot slot de vulling. Uitvullen in bakjes en op laten stijven in de koelkast. En vergeet niet om de pan en de lepels af te likken; dat is de voorpret.
Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Eerst maar even aan de wandel met dit prachtige weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten